luni, 14 martie 2011

GOOD WINE , MAI PUTINE VORBE, MAI MULTE....POZE

S-a incheiat prima ediţie din acest an a Tîrgului de vinuri "GoodWine", manifestare devenită  de acum, tradiţie. Impresiile imi sunt incă nearanjate aşa că, prefer să las imaginile să vorbească. 
Cîte şi cum sunt! 
Ca de obicei, organizatorii au făcut tot posibilul ca toată lumea să se simtă bine. 
Cum a fost?Cine a fost?
Producatori noi, alături de cei consacraţi. 
Noutăti pe piaţa vinului. 
De la Wine Ro, alaturi de gama "ENIRA",a fost  "ALIRA" Alimanului (dragostea mea), imbracată in haina pe care o merită: o sticlă bordeleză, grea, trapezoidală, cu "umeri", sticla care dă personalitate exterioară vinului puternic din intunericul ei.
De la Oprişor, "ZINFANDEL"-ul vinificat in alb alături de "VESTITOR" şi alte cîteva minunăţii.
Vinurile Bio "GLIA" şi "OMNIA" de la SENATOR. Tot de la SENATOR, deşi încă nelansat pe piaţă, "SUAV" ! O Tămîioasă şi un Muscat dulce-dulce, şi cu un parfum......Doamnele vor fi încîntate! Eu, am fost!
Toate astea, din ce-mi aduc aminte acum !
Altceva?
Public avizat alături de cei veniţi la colecţionat  reviste şi insigne.
La toate standurile, producătorii , deosebit de atenţi, incercînd să-şi convinga vizitatorii de calităţile vinurilor prezentate. Se vede că o fac cu pasiune şi profesionalism. Rezultatele se văd , pe loc. 
DAR!!!
Cu atît mai mult, pe mine personal m-a mirat, neplăcut de altfel, atitudinea celor de la "Cotnari". Nu vorbesc din povestite, vorbesc din păţite ! La standul respectiv, două ....fătuţe care, săracele, după ce, cam tremurau in costumaţia din dotare (cîtă era), erau total p-afariste! Habar nu aveau ce vînd acolo ! Cer un pahar de vin la degustare şi , mă-mpinge păcatul să cer si ceva explicaţii, vis-a vis de vinul respectiv. Sunt pasată, amabil ce-i drept, către cîţiva "domni" care se intreţineau amabil lîngă un butoi. Am incercat eu sa fac ceva conversaţie dar, probabil, văzîndu-mă mai bătrînă şi prost imbrăcată, "domnii"au considerat ca nu merit atenţie. Ei, dacă am văzut că vorbesc singură, am zis să mă limitez la degustare. Şi, iar mă impinge păcatul şi intreb de crachoire -  vasul unde pot sa vărs vinul rămas in pahar. Nu aveau nici de ăsta. In schimb, aveau un sfeşnic ! Ei, c'est la vie, c'est la guere! Adică, "asta-i via, asta-i gara! (dacă -ntelegeţi ce vreau să spun!) Numărul foooaaaarte redus de vizitatori, ai standului respectiv, mi-au întărit convingerea că nu eram singura păţită.
A fost singura experienţă neplăcută pe parcursul celor trei zile. Poate şi eu am privit subiectiv dar, m-am obşnuit de la toate ediţiile la care am participat (şi sunt cîteva) cu producătorii care ştiu să-şi prezinte şi vîndă marfa. M-am obişnuit cu fetele de la WINERO care nu ţi-ar sta o clipă jos şi care sunt in stare să-ţi prezinte toată istoria ENIREI şi ALIREI de la podgoriile din Bessa Valley şi Aliman pînă la produsul final. Deguşti vinul de dragul lor! 
Cu cei de la OPRIŞOR care formează o echipă extraordinară ! 
La fel cei de la SENATOR! 
La fel cei de la VINARTE, de la CRICOVA, GIRBOIU si, să mă scuze toţi ceilalţi pe care nu i-am enumerat aici ! Dar impresia a fost generală: stăpîni pe munca si rezultatele lor, toţi îşi promovează vinul, exact în noţiunea de bucurie, veselie, pe care trebuie să o dea acesta!
O apariţie demnă de menţionat prin excentricitate sa spunem -nu apaţineau vinului sau gastronomiei-, a fost o firmă care producea hîrtie din celuloză ! O încîntare pentru ochi şi suflet ! 
Am promis că nu scriu mult şi vreau să mă ţin de cuvînt !
Aşa că, las fotografiile să vă povestească ele mai mult !
Promit să revin cu detalii - subiective, ce-i drept- după ce-mi pun puţin ordine-n imagini! (mentale şi vizuale)
Şi, credeţi-mă pe cuvînt, avem ce povesti!