sâmbătă, 24 aprilie 2010

CUM A FOST?


Cam tarziu, dar mai bine asa decat deloc!

Am promis ca vin cu amanunte despre o manifestare impresionanta din oraselul nostru. Initial, am fost tentata sa las numai fotografiile "sa vorbeasca"(alta expresie ciudata!).
Indiferent cat de sugestive, fotografiile nu pot da explicatii. Ca poate, nu toata lumea pricepe despre ce este vorba cand vede o parada care nu seamana cu nimc obisnuit, vazut la zile festive.
In paranteza fie spus, nu tu mici, nu tu gratare, nu tu bere.........
Asadar, prima capitala a Tarii Romanesti, a avut parte de o intoarcere in timp. Cu cavaleri, capa, spada. Dar si cu modernele marjorete si fanfara. Campulungul a fost gazda Ordinului Cavalerilor Vinului European.
Ce este totusi Ordinul asta? Este o organizatie cultural internationala de origine habsburgica si, desi la Campulung a ajuns de abia acum, Ordinul a fost intemeiat in urma cu 500 de ani. Este reprezentat in 26 de tari si are mai mult de 4000 de membri. Organizatia are sediul in Austria si include personalitati ale vietii economice si sociale europene.
Acum, la Campulung s-a infiintat Scaunul Cavaleresc , care face parte din Legatul Pitesti.
Membri sunt personalitati sociale si culturale ale zonei.
In functie de temperament si educatie, publicul spectator a primit cu zambet sau cu atentie, parada respectiva. Asa se intampla peste tot cand oamenii au de a face cu ceva nou si mai neobisnuit!
Dar, parerea mea este ca totusi atmosfera medivala, personalitatile prezente, invitati din tara si strainatate, au reusit sa impuna si sa dea manifestarii valoarea meritata.
Trebuie intr-adevar, sa ai ceva cunostinte in domeniu, cat sa nu-ti permiti sa cataloghezi o asemenea manifestare ca pe o oportunitate bahica. Ar trebui sa invatam ca vinul are cultura lui. Asta chiar daca traim intr-o tara consumatoare de vin. Chiar prea mult. Si nu totdeauna bun.
Parerea mea!
Si, acum, "las imaginile sa vorbeasca"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu