joi, 16 septembrie 2010

TOAMNA CU GUST DE STRUGURI ZDROBITI

Fara sa vreau sa fiu patetica, imi dau seama, parca din ce in ce mai acut ca, lucrul care "zboara" cu viteza cea mai mare este TIMPUL. Am realizat aceasta,  mai zilele trecute cand am primit invitatia de a participa la Sarbatoarea Vinului de la Aliman- Dobrogea.
A trecut deja un an de cand tot acolo, cu emotia din dotare, sorbeam primul pahar din mustul care avea sa devina vin. Prima recolta de la Aliman. 
Se pare ca totusi lucrurile au o anumita ciclicitate. Acum doi  ani,la inceput de toamna, cu soare si aur in aer,  scriam despre succesul pe care "ENIRA" vinul bulgaresc produs la Bessa-Valey, il avea la Campulung. Anul trecut, tot toamna, tot soare, tot aur in aer si eu scriam despre prima recolta de la Aliman unde, sora romanca a "ENIREI", "ALIRA"se scurgea, dulce inca, in paharele de la Aliman. Intre timp, "ENIRA" si "ALIRA" s-au maturizat. Si, am pretentia ca si eu odata cu ele. (vise taica)
Si acum, iata, e din nou toamna, soare si aur in aer. Si Alimanul se pregateste iar de Sarbatoarea culesului.
Sarbatoarea din acest an se pare ca va fi una de exceptie. Pe langa invitatii care sunt mari iubitori si cunoscatori ai vinului de calitate, va fi prezent, evident si Ghenadie Bobeica,nume bine cunoscut in lumea vinului- administratorul WineRo dar, si oenologul Marc Dworkin, "tatal" ALIREI.
Si, ca sa fie treaba treaba si toata lumea multumita, se mai anunta o prezenta de exceptie: Razvan Cruceanu un maestru intr-ale bucatariei, castigatorul mai multor concursuri de gatit in aer liber.
Ce poate si ce stie sa faca, Razvan a mai dovedit-o si cu alte ocazii!
Ei bine, de acum urmeaza surprizele! Si, pentru ca sunt surprize, asa sa ramana! Vreti sa le descoperiti? Vreti sa  degustati ? Vreti sa luati parte la aceasta Sarbatoare? Simplu ! Intrati pe site-ul www.winero.com si participati la concursul lansat de WineRo. Gasiti un slogan vinului romanesc"ALIRA".
Personal, voi reveni cu amanunte si foarte multe fotografii, dupa eveniment.
Atat deocamdata ! Dar saptamana viitoare, pregatiti-va pantru lectura de seara de toamna cu gust de struguri zdrobiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu