vineri, 22 iulie 2011

AI REUŞIT? CONTINUĂ ! N-AI REUŞIT? CONTINUĂ !

A fost prima ediţie a "ZILELOR VINULUI LA CÎMPULUNG" ! Cum a fost? A fost aşa!
Aş fi vrut ca, înainte de a demara aceste zile , să fac o puternică mediatizare a evenimentului. Dar, ceva, nu ştiu ce, m-a oprit. Era prima ediţie şi, mă gîndeam că, totuşi, poate nu e bine să pun căruţa inaintea cailor. Şi, bine-am făcut! Pentru că, deşi nu se poate spune că a fost un eşec total, a suferit de ce suferă in general toate primele ediţii, indiferent de domeniu ! Cine spune că, prima experienţă intr-un domeniu este un succes absolut, ori nu ştie ce vorbeşte, ori suferă de grandomanie clinică ! 
Aş putea găsi o mie de scuze, care de care mai interesante şi mai plauzibile ! Dar, cine se scuză, se-acuză! Aşa că, n-are rost să o fac. Mai bine spun lucrurilor pe nume: a fost un test, un punct de plecare, o experienţă care ne-a arătat şi, mai ales, mi-a arătat ce trebuie făcut de acum incolo! Cu riscul de a mă repeta, spun că această primă incercare de a aduce vinul bun la Campulung nu şi-a atins ţinta dintr-un singur punct de vedere (şi cel mai important de altfel): lipsa publicului vizitator, degustător, in final - cumpărător. Şi aici , mă refer la publicul larg, nu la specialiştii sau invitaţii care au onorat cu prezenţa lor , manifestarea.
Găzduit in condiţii excepţionale de pensiunea "CASA CRISTINA", meetingul celor cinci producători prezenti, "WINERO", "CRAMA OPRIŞOR", "GRAMMAWINES", CRAMA "GÎRBOIU" si "SENATOR WINE",  nume bine stabilite in topul vinurilor, s-a constituit in cele din urmă, intr-o intîlnire a acestora cu invitaţi de peste hotare, cu personalităţile oraşului si, mai ales cu nume consacrate din domeniul vinului si gastronomiei.
Prezenţa celor cinci directori naţionali de vanzări ai firmelor care au venit la Cîmpulung, prezenţa  Doamnei Cornelia Toma, prezenţa, pentru a doua oară la Cîmpulung a somelierului  Sergiu Nedelea, a oenologului Liviu Grigorică, a redactorului Horia Hasnaş de la Vinul.ro, au dat o importanţă deosebită evenimentului. S-au stabilit contacte, s-a socializat, s-au apreciat vinurile de către cei care au vizitat dar.......
A rămas loc pentru incă mult bine !
Ca o optimistă, incurabilă, ce mă aflu am convingerea că, următoarea ediţie , chiar dacă nu va fi perfectă, va cîştiga mult, cel puţin din punct de vedere organizatoric.
Iar cei care au blamat, (cu cuvinte ireproductibile), manifestarea de la "CASA CRISTINA" deşi nu erau cu nimic implicaţi şi la vremea lor făcuseră greşeli mult mai mari, vor avea o mare surpriză şi poate vor învăţa si ei ceva. În primul rînd, poate, vor învăţa că e foarte uşor să dai 20 de bice pe spinarea altora, mai ales cînd ai memorie scurtă şi-ţi uiţi propriile greşeli.
Dar, la fel de adevărat este că, greşelile lor nu le scuză pe-ale mele!
Acum, asta a fost ! 
Ce va fi? Vom vedea la o a doua ediţie !
Pînă atunci,
MULŢUMIRI, incă o dată, pensiunii "CASA CRISTINA" pentru efort şi excelentele condiţii oferite participanţilor, 
MULŢUMIRI celor cinci firme care, ca prieteni adevăraţi, au sprijinit acest eveniment. Fără efortul lor, fără prezenţa lor aici, nu am fi avut  punct de plecare.
MULŢUMIRI personalităţilor prezente care, au dat un plus de greutate acestui început.
De fapt, aceste mulţumiri se adresează LOR, tuturor celor care au fost  prezenţi şi care realizează importanţa sprijinirii educaţiei care trebuie făcută şi in lumea vinului prin aducerea acestuia cît mai aproape de consumator.
La final , atît aş mai zice:
Orice inceput e greu !
Bine că există acest început!
Depinde de fiecare dintre noi să depăşim greutăţile! 
Pentru că, am mai spus-o: Nu există NU POT, există numai NU VREAU ! 
Noi, toţi cei prezenţi la "ZILELE VINULUI" de la Cîmpulung, VREM!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu