vineri, 26 februarie 2010

DE LA ELVETIENI CITIRE...


Trebuie sa recunosc: bucataria din "afara" nu este partea mea cea mai tare. Nu ca nu m-ar interesa, dar nu am facut niciodata pasiune pentru asa ceva. Am considerat si consider in continuare, ca romanii sunt destul de inventivi in a pune alaturi legumele si carnea, cat sa dea cele mai fericite combinatii.
Si, mai la urma, daca stam stramb si judecam drept, de fapt asta face toata lumea: combina legume cu carne.
Un exemplu cat se poate de clasic este aceasta reteta de ROSTI DE BERNA. Suna bine si international!
Usor de "construit", fara a avea nimic special, poate fi pregatita chiar de cei cu mai putina experienta in domeniul culinar, sau cei foarte grabiti sa puna ceva "repede in farfurie".
Decat un MC'...., ce vreti dvs. mai bine incercati asta. Timpul pierdut la MC'....in asteptarea sandvisului, este egal cu cel pregatiri acasa a acestui ROSTI.
Vorba bunica-mi,"macar stii ce bagi in gura"
1kg de cartofi fierti in coaja si raciti, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca bine cu 100 g cubulete de Kaiser/bacon. Amestecul rezultat se prajeste in putin ulei de masline intr-o tigaie de teflon, cam 10 minute pe ambele parti. Cand a capatat o culoare rumen aurie, se presara deasupra cam 100 g de cascaval(incercati si cu telemea) si se adauga 3-4 linguri de lapte. Se acopera cu un capac si se mai lasa pe foc mic inca 10 minute.Se rastoarna pe platoul de servit.
Asta-i tot.
Aaa, ca vreti dvs. la ea sa mai adaugati ceva, cum ar fi doua oua ochiuri, asta-i cu totul alta poveste.
Eu v-as sfatui sa puneti alaturi de farfurie, un pahar de vin usor, un Merlot de vara de exemplu.
Pe mine personal -gustativ, olfactiv si vizual-, m-ar incanta combinatia dintre ROSTI si un pahar de Merlot "EASY by ENIRA"!
Si gata masa!
POFTA BUNA si, eventual, visati frumos la o vacanta in Alpi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu