miercuri, 3 februarie 2010

DIN CARNETUL UNUI GASTRONOM


Spatiul este limitat de patru puncte cardinale. Timpul este limitat de dejun si masa.

Naturalistii claseaza animalele, nu dupa modul in care gandesc ci dupa ceea ce mananca:ierbivore, carnivore, etc.

Oamenii care citesc in timpul mesei, nu digera ceea ce citesc si nu pricep ceea ce mananca.

Placerile toamnei sunt:mustul, mititeii si mititelele.

Pruna:un pas spre tuica

Impartasania este originea aperitivului.

Nici ulciorul nu merge de multe ori la apa.

Vinul e un capriciu,apa o eroare, laptele o necuvinta.

In privinta virtutilor, vinul e ca femeile: cu cat e mai batran, cu atat are mai multe.

Vinul bun se cunoaste a doua zi, dimineata.

Este o datorie elementara sa platesti tot ce ai baut, dar nu esti obligat sa bei tot ce platesti.

Tot mai ieftin e birtul decat farmacia.

Pastorel Teodoeanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu